• spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja• puneti in
• spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
• adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute, folosind paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului
• daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
• cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
• impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
• puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
• ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
• coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
• lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii