Paine impletita de casa este delicioasa si simplude facut. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de drojdie, faina si apa calduta.
Paine impletita de casa este delicioasa si simplu de facut.
Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creasca, 15 minute. Cernem faina intr-un vas mai mare. Adaugam sarea si amestecam usor. Facem un gol in mijlocul fainii si turnam acolo maiaua, dupa care turnam treptat apa calduta si framantam energic. Din cand in cand stropim aluatul cu putin ulei. Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu un servet si il lasam la crescut, la caldura, aproximativ 30 de minute. Aluatul modelat il asezam intr-o forma unsa cu ulei si il crestam cu un cutit. Il lasam la crescut circa15 minute, apoi coacem painea in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 40-45 minute.
Paine impletita de casa se serveste cu orice.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)
Ciorba cu perisoareIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii