Paine nan

Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute. In vasul de framintat punem toate celelalte la gramad

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine nan

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 1 pck drojdie uscata (al meu are 12 g)
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 150 g lapte
  • 1 ou mare

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute.

In vasul de framintat punem toate celelalte la gramada. Cind a crescut drojdia, o punem si pe ea si framintam pina se desprinde de vas. Aluatul este placut la pipait, elastic, fin.

Lasam sa creasca la volum dublu, apoi portionam aluatul.

Intindem bilele astea oval-alungit si le mai lasam 15 minute pina sa le bagam la cuptor.

Le punem in tava cu hirtie de copt si le coacem la 200 gr 10 minute pe o parte, apoi le intoarcen cu fundul in sus si le mai lasam inca 5-10 min, pina se rumenesc frumos.

Nu se taie (feliaza), se rupe. E buna la masa de prinz.
Pofta buna!

Reteta Paiine nan a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine cu orez,

Paine in ghiveci,

Paine neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori