Paine siciliana

Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am lasat KA-ul sa framante ~6 mi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Paine siciliana

Ingrediente

  • 350g faina de grau dur
  • 150 g faina 00
  • 300g apa
  • 20g drojdie proaspata
  • 10 g sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt rasa malt/miere
  • susan

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea.

Am lasat KA-ul sa framante ~6 minute apoi am lasat aluatul la crescut, intr-un vas uns cu ulei o ora (pana-si dubleaza volumul):

Am rasturnat pe masa de lucru, am mai framantat putin, apoi am impartit aluatul in 2.

Dintr-o parte am intins un rulou lung si subtire, din care am format o serpentina, apoi am adus marginea neserpuitapeste serpentina si am fixat capatul dedesubt.

Am uns cu apa si am trecut prin susan. Am lasat la crescut 1 ora, apoi am copt-o la 210 gradeC pentru 15 minute, scazand temperature la 190-200 gradeC si am continuat coacerea pentru inca 15 minute (daca mai e nevoie, se muta pe gratar si se mai coace alte 15-20 minute-a mea a fost gata).
Pofta buna!

Reteta Paine siciliana a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de paine: Paine simpla

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide