Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am lasat KA-ul sa framante ~6 mi
Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea.
Am lasat KA-ul sa framante ~6 minute apoi am lasat aluatul la crescut, intr-un vas uns cu ulei o ora (pana-si dubleaza volumul):
Am rasturnat pe masa de lucru, am mai framantat putin, apoi am impartit aluatul in 2.
Dintr-o parte am intins un rulou lung si subtire, din care am format o serpentina, apoi am adus marginea neserpuitapeste serpentina si am fixat capatul dedesubt.
Am uns cu apa si am trecut prin susan. Am lasat la crescut 1 ora, apoi am copt-o la 210 gradeC pentru 15 minute, scazand temperature la 190-200 gradeC si am continuat coacerea pentru inca 15 minute (daca mai e nevoie, se muta pe gratar si se mai coace alte 15-20 minute-a mea a fost gata).
Pofta buna!
Reteta Paine siciliana a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Paine simpla
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii