Painica Fufendata

Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Painica Fufendata

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 250 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare fina
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pahar de sos de rosii
  • ceva ierburi aromatice
  • 3 felii de rosii
  • putina branza cu ierburi pentru decor.

Mod de preparare

Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un castron si jumatate din paharul de drojdie, o lingurita de sare fina si un pahar de apa calduta. Am framantat, iar inainte de final am adaugat 2 linguri de ulei de masline.

Am pus la dospit, timp in care am trecut la realizarea celui de-al doilea aluat: am folosit 500 gr de faina, 1 lingurita de sare, jumatate de pahar de apa. Am framantat putin, apoi am adaugat paharul de sos de rosii. Am framantat pana inainte de final, am adaugat si aici 3 linguri de ulei de masline. Am pus la dospit. Am intins doua fasii de aluat pe care le-am suprapus, apoi le-am invartit. Am adaugat petale facute din cele 2 aluaturi suprapuse. La jumatatea copturii am adaugat si 3 felii de rosii, peste care, dupa ce am scos de la cuptor painica fufendata am adaugat cate o lingurita din branza cu ierburi si cate un fir de rozmarin, busuioc, cimbru.


Se serveste si calda si rece. Reteta Painica Fufendata a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
3
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Cozonac steluta
5
Cozonac

Cozonac steluta

Este o reteta de efect si delicioasa

Cozonac steluta
Parteneri
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Prajitura Lamington de Ciocolata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia