Painica Fufendata

Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Painica Fufendata

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 250 ml apa calduta
  • 2 lingurite de sare fina
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pahar de sos de rosii
  • ceva ierburi aromatice
  • 3 felii de rosii
  • putina branza cu ierburi pentru decor.

Mod de preparare

Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un castron si jumatate din paharul de drojdie, o lingurita de sare fina si un pahar de apa calduta. Am framantat, iar inainte de final am adaugat 2 linguri de ulei de masline.

Am pus la dospit, timp in care am trecut la realizarea celui de-al doilea aluat: am folosit 500 gr de faina, 1 lingurita de sare, jumatate de pahar de apa. Am framantat putin, apoi am adaugat paharul de sos de rosii. Am framantat pana inainte de final, am adaugat si aici 3 linguri de ulei de masline. Am pus la dospit. Am intins doua fasii de aluat pe care le-am suprapus, apoi le-am invartit. Am adaugat petale facute din cele 2 aluaturi suprapuse. La jumatatea copturii am adaugat si 3 felii de rosii, peste care, dupa ce am scos de la cuptor painica fufendata am adaugat cate o lingurita din branza cu ierburi si cate un fir de rozmarin, busuioc, cimbru.


Se serveste si calda si rece. Reteta Painica Fufendata a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide