Tsoureki - Paine de Paste

Tsoureki, paine de Paste ce seamana cu un colac este usor de pregatit si numai buna pe masa de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tsoureki - Paine de Paste

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 150 g unt
  • 7 oua
  • 2 lingurite cu coaja de portocala
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • seminte de susan si zahar tos pentru decor
  • 100 ml apa calda
  • sare

Mod de preparare

 

 


Mod de preparare:

1. Fa o maia din drojdie, apa calda si 3-4 linguri de faina. Lasa la dospit 20 de minute, intr-un loc cald. Pune pe foc zaharul si untul sa se topeasca in lapte. Adauga apoi si coaja de portocala. Lasa sa se raceasca.

2. Pune faina intr-un castron mai mare, adauga la mijloc maiaua, 6 oua batute in prealabil si putina sare. Framanta putin, adauga laptele. Framanta iar bine, pana se formeaza un aluat nici prea tare, nici prea moale: elastic. Lasa la dospit, acoperit, o ora si jumatate. Mai framanti apoi putin.

3. Imparte aluatul si formeaza fasii, apasa-le la capat impreuna si impleteste-le, apoi pune-le in forma dorita, unsa cu ulei si tapetata cu faina, unge deasupra cu ou batut, presara zahar si seminte de susan. Fa din loc in loc cate o adancitura cu lingura de lemn. Da la copt, 35 de minute, apoi pune in acele adancituri oua vopsite.


Tsoureki este o paine traditionala care se pregateste in Grecia cu ocazia sarbatorilor pascale. Ca si hristopsomo, painea traditionala de Craciun, tsoureki se mananca in familie. Este unul din darurile pe care le fac parintii copiilor in Duminica Pastelui. Se coace in Joia sau Vinerea Mare si este nelipsita de pe masa traditionala de Paste, pe care familiile grecesti o iau dupa slujba Invierii.

http://retete-culinare-cireasa.blogspot.com Silvia Cireasa


Se coace in Joia sau Vinerea Mare si este nelipsita de pe masa traditionala de Paste, pe care familiile grecesti o iau dupa slujba Invierii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
3
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia