Intr-un castron mare, batem spuma galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Faina o cernem prin sita si o amestecam bine cu praful de copt. Ba
Intr-un castron mare, batem spuma galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Faina o cernem prin sita si o amestecam bine cu praful de copt. Batem apuma albusurile de ou cu sarea. Turnam peste galbenusuri jumatate din faina, adaugam albusurile, si cealalta jumatate de faina. Amestecam bine cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se sparga spuma de oua. Turnam intr-o forma captusita cu hartie pentru copt, si o coacem in cuptorul preincalzit pana devine galben-aurie. Sa nu deschidem usa cuptorului pana nu e gata blatul pentru ca se turteste. Se lasa putin blatul in cuptor sa se raceasa, apoi il rasturnam pe un gratar si tragem jos hartia de pe el, apoi il racim de tot
Alte blaturi recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii