Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strud
Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strudel. Se framanta bine, apoi se presara cu putina faina si se acopera cu un prosop curat si lasam sa creasca. Intre timp pregatim umplutura. Aluatul crescut il intindem de ½ cm grosime, peste care punem zaharul amestecat cu margarina, apoi in mod egal impartim pe toata suprafata, nuca macinata si stafidele. Aluatul se rasuceste strans si taiem in 20 felii asemanatoare. Inelele de forma melcata se aseaza cu partea ondulata in jos intr-o tava unsa cu margarina sau unt, la o oarecare distanta unul de celalalt. Partile laterale se ung cu margarina sau unt. Lasam sa dospeasca si in tava putin, apoi se coc in cuptor la 180°C (in cuptorul cu gaz pe treapta 4-5) pe jumatate, dupa care se stropesc cu 10 ml lapte caldut cu zahar. Se coace in continuare pana se rumeneste. Se serveste fierbinte, dar si rece este gustos.
Alte retete recomandate
Tiramisu
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarinePentru ca ador prajiturile cu mere! :P
Prajitura cu mere si aluat razuitIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii