Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare. Pentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de 400 g migdale, esenta de migdale, faina si zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu migdale si rahat

Ingrediente

  • Aluat
  • faina tip000 1kg
  • zahar 200gr
  • galbenusuri 8 buc
  • 1 lingurita de sare
  • lapte 400ml
  • unt 30 gr
  • drojdie proaspata 50 gr
  • ulei 100 ml
  • o lg razatura de lamaie
  • o lg razatura de portocala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 8 albusuri
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta rom si vanilie
  • esenta de migdale (foarte putina)
  • 400 gr migdale maruntite
  • 200 gr rahat
  • un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Cozonacul cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare.
Se pregateste mai intai maiaua din drojdie, doua linguri de zahar, 200 grame de faina si lapte caldut. Dupa ce s-a amestecat bine, se lasa sa creasca. Cand incepe sa bolborseasca se adauga faina ramasa, galbenusurile amestecate cu sare, zahar si aromele scrise mai sus la ingrediente. La urma se toarna si laptele cald.

Framantati bine aluatul. Cand devine elastic aduagati untul topit si uleiul si mai framantati pana cand apar basicute. Dupa aceasta, se lasa la dospit.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, cacaoa, migdalele maruntite si esentele mentionate mai sus.

Cand e dospit aluatul se imparte in patru si se intinde in forme dreptungiulare. Se intinde pe fiecare foaie umplutura, dupa care se ruleaza si se impletesc cate doua. Puneti in tava unsa si mai lasati la crescut cam 20 de minute. Inainte de a pune cozonacul cu migdale si rahat la cuptor se unge cu ou. Se lasa la fos potrivit circa 50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.


Se serveste taiat felii.
Alte retete de cozonac recomandate:

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese