Aluatul: Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata cu sarea. Se framanta pa
Aluatul:
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata cu sarea. Se framanta pana devine un aluat elastic.
Dupa ce s-a framantat se pune la frigider pentru 3 ore. Se scoate de la frigider si se intinde foaia cat este rece, se adauga restul de margarina si se impatureste.
Se intoarce foaia 90 de grade si se impatura din nou. Intinde din nou aluatul. Se impatura din nou si iar se intinde. Se pune la frigider pentru 20 de minute.
Operatia de mai sus se repeta de 3 ori.
Se intinde aluatul, mai gros. Se taie in patrate mai mari si dupa aceea in triunghiuri. In care se pune umplutura.
Umplutura:
Se freaca margarina pana are consistenta unei creme, se asauga zaharul si se amesteca pana se incorporeaza. Dupa care adaugi cacaoa si cateva picaturi de esenta de rom.
Pofta buna!
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii