Croasant cu ciocolata (de post)

Aluatul: Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata cu sarea. Se framanta pa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 450 gr de faina
  • 250 ml de apa
  • 20 g drojdie
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 gr de margarina
  • 5 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura cu cacao
  • 2-3 picaturi de rom

Mod de preparare

Aluatul:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata cu sarea. Se framanta pana devine un aluat elastic.

Dupa ce s-a framantat se pune la frigider pentru 3 ore. Se scoate de la frigider si se intinde foaia cat este rece, se adauga restul de margarina si se impatureste.

Se intoarce foaia 90 de grade si se impatura din nou. Intinde din nou aluatul. Se impatura din nou si iar se intinde. Se pune la frigider pentru 20 de minute.

Operatia de mai sus se repeta de 3 ori.

Se intinde aluatul, mai gros. Se taie in patrate mai mari si dupa aceea in triunghiuri. In care se pune umplutura.

Umplutura:

Se freaca margarina pana are consistenta unei creme, se asauga zaharul si se amesteca pana se incorporeaza. Dupa care adaugi cacaoa si cateva picaturi de esenta de rom.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc