Croissante rapide cu unt si miere

Nimic nu e mai potrivit decat un croissant cu unt si miere in stil frantuzesc. Atat de pufos si gustos, potrivit pentru un inceput de zi reusit.

Complexitate
redusa
Croissante rapide cu unt si miere

Ingrediente

  • 1 pachet mic (13g) drojdie proaspata
  • 1c apa calda
  • 3/4c lapte degresat
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1/3c zahar tos
  • 1 ou
  • 5c faina
  • 1/4c unt topit
  • 1c unt rece si taiat
  • 1 ou batut

Mod de preparare

1. Intr-un bol mai mare dizolva drojdia in apa calda. Las-o pana devine cremoasa si face bulbuci. Adauga laptele, sarea, 1 ou, zaharul si 1 masura de faina. Amesteca pana se formeaza un blat pufos si lasa-l deoparte.

2. Intr-un alt bol amesteca unutul rece impreuna cu celelalte 4 masuri de faina ramase, pana se formeaza bobite mici, ca cele de fasole. Adauga celalalt aluat deasupra firimiturilor de faina si unt si amesteca usor cu o spatula pana cand se omogenizeaza bine si toata faina s-a integrat. Acopera cu folie alimentara si lasa la frigider cel putin 4 ore.

3. Rastoarna aluatul pe o suprafata cu faina, intinde-l intro foaie pe care o tai apoi in patrate mici. Intinde patratele impaturindu-le de fiecare data, pana cand ies toate bulele de aer. taie cu ajutorul unui cutter in mijlocul fiecarui patrat si rasuceste-l de mai multe ori pana ia forma unui croissant.

4. Pune croissantele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie pentru copt la distanta de 2 cm unul de celalalt, acopera-le cu un prosop si lasa-le la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.

5. Incinge cuptorul la 165 de grade celsius. Unge croissantele cu oul batut si da-le la cuptor pentru 35 de minute pana devin aurii.

6. Pune pe foc un cubulet de unt, 4 linguri de miere, si 3 linguri de zahar si topeste-le impreuna. Cand scoti croissante-le din cuptor unge-le cu siropul de miere.


Croissantele rapide cu unt si miere sunt delicioase la micul dejun langa un pahar de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

A

Alina Banciu • 19 Iulie 2024, 08:59 Bună ziua ! Care e unitatea de măsură a ingredientelor ???

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si unt
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Tocmai am avut o reclamatie ca fac numai torturi acre si la cerere a trebuit sa prestez unul dulce, dulce cu o crema de unt...

Desert tort cu crema de ciocolata si unt
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa