Nimic nu e mai potrivit decat un croissant cu unt si miere in stil frantuzesc. Atat de pufos si gustos, potrivit pentru un inceput de zi reusit.
1. Intr-un bol mai mare dizolva drojdia in apa calda. Las-o pana devine cremoasa si face bulbuci. Adauga laptele, sarea, 1 ou, zaharul si 1 masura de faina. Amesteca pana se formeaza un blat pufos si lasa-l deoparte.
2. Intr-un alt bol amesteca unutul rece impreuna cu celelalte 4 masuri de faina ramase, pana se formeaza bobite mici, ca cele de fasole. Adauga celalalt aluat deasupra firimiturilor de faina si unt si amesteca usor cu o spatula pana cand se omogenizeaza bine si toata faina s-a integrat. Acopera cu folie alimentara si lasa la frigider cel putin 4 ore.
3. Rastoarna aluatul pe o suprafata cu faina, intinde-l intro foaie pe care o tai apoi in patrate mici. Intinde patratele impaturindu-le de fiecare data, pana cand ies toate bulele de aer. taie cu ajutorul unui cutter in mijlocul fiecarui patrat si rasuceste-l de mai multe ori pana ia forma unui croissant.
4. Pune croissantele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie pentru copt la distanta de 2 cm unul de celalalt, acopera-le cu un prosop si lasa-le la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.
5. Incinge cuptorul la 165 de grade celsius. Unge croissantele cu oul batut si da-le la cuptor pentru 35 de minute pana devin aurii.
6. Pune pe foc un cubulet de unt, 4 linguri de miere, si 3 linguri de zahar si topeste-le impreuna. Cand scoti croissante-le din cuptor unge-le cu siropul de miere.
Croissantele rapide cu unt si miere sunt delicioase la micul dejun langa un pahar de lapte.
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii
Alina Banciu • 19 Iulie 2024, 08:59 Bună ziua ! Care e unitatea de măsură a ingredientelor ???