Cuburi cu spanac si smantana

Cuburi cu spanac si smantana sau placinta cu spanac este o reteta pentru micul-dejun. Ingredientele sunt: spanac, smantana, praz, unt, usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 g pesmet
  • 250 ml smantana
  • 1 fir praz
  • 200 g spanac congelat
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 200 g branza telemea rasa
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • nucsoara
  • scortisoara
  • rosii cherry

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru cuburile de spanac astfel: cernem prima data pesmetul si punem peste el smantana tinuta la o temperatura medie (nu trebuie sa fie rece). Calim apoi ceapa, prazul si usturoiul tocate, in unt topit. Adaugam spanacul scurs si tocat si mai lasam pe foc aprox. 2 minute. Punem apoi la racit si dupa ce s-a racit turnam amestecul peste smantana amestecata cu pesmet. Adaugam ouale batute, faina, 2/3 din branza rasa, nucsoara, scortisoara, piper si sare. Omogenizam. Punem apoi compozitia pentru cuburi intr-un vas yena patrat si tapetat. Se presara branza topita si se coace in cuptorul preincalzit.

 


Se serveste cu rosii cherry.

Alte retete culinare romanesti recomandate:

Placinta cu dovleac

Placinta dobrogeana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori