Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi. Se amesteca untul moale cu zaharul, pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm sau cat de inalta este tava.
Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se aseaza bucatile taiate din rulou, una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul, obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.
Merge de minune cu o ceasca de cafea sau cu o cana de lapte cald.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii