Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca punet
Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca puneti-va un sort. Odata ce ati eliminat toti samburii, presarati 2 linguri de zahar vanilat peste cirese si puneti-le deoparte cat faceti aluatul de paine. Urmati reteta de baza pana la etapa 5, cand e momentul sa dati forma painii. Puteti imparti aluatul in 2, daca vreti sa obtineti portii mai mici. Intindeti aluatul pana ce aveti o foaie cu grosimea de 4 cm. Puteti sa-i dati forma rotunda sau dreptunghiulara — depinde de forma tavii. Puneti aluatul in tava, dupa ce ati presarat faina pe fundul acesteia. Acum trebuie sa distribuiti ciresele in mod uniform deasupra aluatului, pe centru si pe margini, asa cum ati face pentru o focaccia obisnuita. Impingeti cireasa cu degetul pana spre baza aluatului, curbandu-l putin dupa ce intra cireasa sub aluat. Pentru aceasta operatiune, aveti nevoie de circa 2 minute. Cand ati terminat cu ciresele, presarati peste paine zaharul ramas. Apoi impartiti untul in cubulete mici si puneti-le deasupra painii. Lasati sa-si dubleze volumul si introduceti pentru 25-30 de minute in cuptorul incins la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor si se coace.
Ideal ar fi s-o serviti calduta, cu unt proaspat si cu o cana de cafea cu lapte. De asemenea, painea aceasta e absolut fantastica si ca desert: taiata in bucati, pastrata in congelator, reincalzita in cuptor si servita cu inghetata de vanilie deasupra.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii