Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca punet
Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca puneti-va un sort. Odata ce ati eliminat toti samburii, presarati 2 linguri de zahar vanilat peste cirese si puneti-le deoparte cat faceti aluatul de paine. Urmati reteta de baza pana la etapa 5, cand e momentul sa dati forma painii. Puteti imparti aluatul in 2, daca vreti sa obtineti portii mai mici. Intindeti aluatul pana ce aveti o foaie cu grosimea de 4 cm. Puteti sa-i dati forma rotunda sau dreptunghiulara — depinde de forma tavii. Puneti aluatul in tava, dupa ce ati presarat faina pe fundul acesteia. Acum trebuie sa distribuiti ciresele in mod uniform deasupra aluatului, pe centru si pe margini, asa cum ati face pentru o focaccia obisnuita. Impingeti cireasa cu degetul pana spre baza aluatului, curbandu-l putin dupa ce intra cireasa sub aluat. Pentru aceasta operatiune, aveti nevoie de circa 2 minute. Cand ati terminat cu ciresele, presarati peste paine zaharul ramas. Apoi impartiti untul in cubulete mici si puneti-le deasupra painii. Lasati sa-si dubleze volumul si introduceti pentru 25-30 de minute in cuptorul incins la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor si se coace.
Ideal ar fi s-o serviti calduta, cu unt proaspat si cu o cana de cafea cu lapte. De asemenea, painea aceasta e absolut fantastica si ca desert: taiata in bucati, pastrata in congelator, reincalzita in cuptor si servita cu inghetata de vanilie deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii