1. Merele se curata, scobesc de miez si se taie felii. 2. Intr-o cratita se topesc 2 linguri unt la foc mijlociu-tare, se adauga merele taiate felii s
1. Merele se curata, scobesc de miez si se taie felii.
2. Intr-o cratita se topesc 2 linguri unt la foc mijlociu-tare, se adauga merele taiate felii si zaharul.
3. Lasati-le pe foc timp de 15 minute sau pana cand merele se caramelizeaza (la mine a durat cam 25 minute). Adaugati apoi scortisoara si vanilia. Lasati sa se raceasca. Intre timp se prepara foietajul.
4. Topiti untul la microunde. Ungeti cu unt o forma rotunda (cu diametrul de cca 20 cm) si asezati pe fundul ei o foaie de placinta unsa si ea tot cu unt.
5. Ungeti a doua foaie de placinta cu unt, apoi impaturiti-o in 2, apoi impaturiti-o iar in 3 (in final va trebui sa aveti o fasie lunga cat era latimea foii initiale si lata cam de 2.5-3cm). Asezati foaia in forma astfel incat sa depaseasca marginea formei cam cu 15 cm.
Pregatiti si celelalte foi in acelasi fel si asezati-le in evantai, astfel incat marginile lor sa se suprapuna in centru.
6. Turnati compozitia in forma (pastrati cateva felii de mere pentru ornat).
7. Incepand cu ultima foaie pusa in tava, ridicati extremitatea fasiei, rasuciti-o delicat, deschideti marginea ca pe o floare si puneti-o deasupra compozitiei, astfel incat sa ramana in mijlocul formei un cerc cu compozitie neacoperita (diametru cam 8 cm).
Repetati chestia asta cu toate foile. Asa arata cu toate foile pliate si desfacute ca niste trandafiri. Si ornata cu feliile pe care le-am pastrat inainte:
8. Se baga in cuptorul incalzit la 375F (190C) timp de 30 minute sau pana cand foietajul devine auriu. Lasati-o sa se raceasca. Se taie rece, ca altfel va curge compozitia de mere.
Se pudreaza cu zahar farin (cand e rece, ca sa nu se topeasca zaharul) si se taie.
Pofta buna!
Reteta Foietaj cu mere a fost propusa de ralescu pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere Carmen ,
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere .
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii