Lintzer cu mere

Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura gris
  • scortisoara
  • 1 kg mere

Mod de preparare

Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredientele si se lasa aluatul sa se odihneasca 50 de minute. Separat, se prepara umplutura. Se curata merele, apoi se rad si se pun pe foc cu 100 gr zahar. Se adauga restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca bine, Se adauga grisul si se ia de pe foc compozitia. Se intind 2 treimi din aluat intr-o foaie mare, cat tava si se intinde umplutura deasupra. Se formeaza din restul de aluat suluri cu diametrul unui creion si se pun deasupra umpluturii sub forma de gratar. Placinta se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.


Se taie bucati, dupa ce s-a racit si se presara deasupra cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori