Melcisori cu nuca (de post)

Melcisorii cu nuca de post sunt perfecti langa o cana cu ceai. Este o prajitura cu nuca de post delicioasa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca (de post)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 lingurite rase de drojdie uscata
  • 100 g margarina
  • se poate pune ulei. 150 g zahar
  • 3/4 ceasca de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • gem de capsuni.

Mod de preparare

1. Se prepara o maia din drojdie,100 ml apa si 2 linguri de faina si se lasa la dospit pentru 20 de minute.

2. Se freaca margarina cu zaharul si sarea. Se adauga apoi coaja de lamaie rasa.Se amesteca faina cu maiaua si margarina. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit 45 de minute.

3. Se imparte aluatul un doua bucati,din care se intind foi cu grosimea de 1 cm.

4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Am uns foaia cu un gem foarte subtire de capsuni si apoi am presarat pe foaie jumatate din nuca. Fiecare foaie de aluat se ruleaza si se taie ruloul in bucati cam de 2 cm grosime.

5. Se pun melcisorii in tava unsa cu margarina si se coc la 345 grade F pentru 40 de minute.


Pofta buna! Reteta Melcisori cu nuca de post a fost propusa de delimaria pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori