Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vas
Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie.
Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5 minute.
Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca.
Intre timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele amestecate cu dulceata in mijloc.
Aducem colturile spre centru(cum se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura de apa rece,apoi le lipim unul peste altul.
Le punen in tava cu hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre 25-30minute.
Pofta buna!
Reteta Mere in boccele a fost propusa de mihaela z pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Placinta cu mere,
Prajitura cu mere si biscuiti,
Prajitura cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii