Mere la pachet

Reteta mere la pachet este o gustare foarte potrivita pentru copii sau pentru impachetat la serviciu. Reteta este o varianta delicioasa a clasicei prajituri cu mere.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mere la pachet

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina (250 gr)
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pahar iaurt (200 gr)
  • 1 pahar zahar (200 gr)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • faina ( 700-800 gr)
  • Umplutura:
  • 4 mere dulci
  • 1 pahar nuci tocate (200 gr) amestecate cu
  • 2 lingurite scortisoara
  • apa

Mod de preparare

Reteta mere la pachet este o gustare foarte potrivita pentru copii sau pentru impachetat la serviciu. Reteta de mai jos este de fapt o variatie a traditionalei prajiturii cu mere.

Incepem prepararea prajiturii prin calirea merelor rase. Le lasam pana seaca zeama de la mere, apoi punem nuca amestecata cu scortisoara, si amestecam 2-3 min, apoi oprim focul si le lasam deoparte, pentru ca urmeaza aluatul.

Intr-un castron mare, punem cele 2 oua intregi, praful de copt, margarina topita, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat. Amestecam bine, cu o lingura, apoi incepem sa punem faina, in timp ce amestecam. Punem faina cat inghite aluatul, mie mi-a intrat in jur de 800 de grame. Puneti peste aluat un pumn de faina, neteziti bine cu podul palmei, si framantati in continuare. Aluatul gata pt prelucrare il impartiti in 20 de bile egale. Cate o bila de aluat, o intindeti pe masa plina cu faina, dar o intindeti foarte putin, nu mult, apoi puneti in linie din compozitia de mere.

Apoi apropiati marginile, apoi impaturiti i mai dati-i cateva palme prietenesti ca sa se lipeasca mai bine. Nu intindeti foaia prea mult, pentru ca la copt se va crapa. Intr-o tava mare, de aragaz, tapetata cu hartie de copt, le puneti pe toate (cu marginile lipite-n jos), pe gratarul din mijloc, la temperatura de 220 grade celsius. Sunt gata cam dupa 20 de minute si va dati seama ca sunt gata dupa culoarea auriu inchis.


Merele la pachet se pudreaza cu zahar. 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Bomboane Raffaello cu stafide
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello cu stafide

Bomboanele Raffaello sunt printre preferatele mele. Sunt delicioase. Inspiratie: r3nat02006 >:D

Bomboane Raffaello cu stafide
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!