Mini Dovlecei

Pentru ca mamei ii plac dovleceii, iar dovleacul din bucatarie astepta de ceva timp sa-i dau o forma, am vrut sa-i fac ieri o surpriza si l-am pregatit ca pe strudele. Am facut niste prajiturele cu aluat de casa, umplute cu dovleac, apoi le-am dat forma de dovlecei si la final le-am pudrat cu zahar. Si pentru ca am facut mai mult aluat, am mai facut si alt preparat. Ingredientele de mai jos sunt doar pentru dovlecei.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Mini Dovlecei

Ingrediente

  • Pentru 20 de dovlecei:
  • pentru aluat:
  • 5 g drojdie uscata (la plic);
  • 2 linguri ulei de masline;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • pentru umplutura:
  • 1 dovleac placintar;
  • 3 linguri zahar;
  • Optional: zahar vanilat
  • In plus:
  • Un ou batut bine;
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja, se da prin razatoare, apoi se caleste intr-o craticioara, cu putin zahar (si optional zahar vanilat), cam 5 minute, deoarece mamei nu-i plac foarte fierte. Insa daca le vreti mai moi, se calesc pana scade lichidul. Din aceasta umplutura am folosit doar jumatate, pe cealalta am dat-o la frigider pentru a o folosi altadata. Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu dovleac si se formeaza cu mainile un bulgaras, pe care il modelam cu un cutit cu lama subtire ca sa ii dam forma de dovleac. Se ung dovleceii cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc. Trebuie lucrat destul de repede, caci aluatul creste si isi cam pierde forma in timpul coptului. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar. Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/mini-dovlecei.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Hamburger
Bucataras.RO

Hamburger

Pentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...

Hamburger
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!