Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful
Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.
Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.
Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.
Alautul il impartim in 9 parti egale.
Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.
Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.
Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.
Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!
Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu piersici gasiti aici:
Prajitura cu piersici,
Rulada cu ciocolata si piersici,
Prajitura simpla cu piersici
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii