Pregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa cre
Pregatim aluatul astfel:
Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa creasca pana isi tripleaza volumul.
Framantam din nou.
Intindem aluatul cu facaletul pe un pat de faina ca sa nu se prinda aluatul de fata de masa, etc.
Presaram peste foaia de aluat ingredientele pentru umplutura: nuca macinata amestecata cu putin zahar, coaja de portocale, zahar vanilat si scortisoara.
Se ruleaza sub forma unui sul lung. Din acesta se modeleaza forme de 8 care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
In timp ce ucenicii sunt pusi in cuptor se pregateste siropul din miere.
Punem pe foc mierea impreuna cu miezul de la un baton de vanilie apoi se adauga putin suc si coaja de lamaie. Mucenicii proaspat scosi din cuptor se arunca in acest sirop, se scot si se presara deasupra nuca macinata.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii