Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a
Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.
Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.
Lasam aluat la dospit 2 ore.
Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.
Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii