Nastrine

Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiec

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Nastrine

Ingrediente

  • 400 de grame de faina manitoba (sau alba)
  • 10 grame de sare
  • 200 de ml de apa
  • 1/2 kg unt + 100 grame faina
  • zahar

Mod de preparare

Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiecare) amestecata cu 10 grame de sare si 200 de ml de apa.

Am facut o minge de aluat pe care am crestat-o in cruce si am pus-o sa se odihneasca jumate de ora intr-un castron.

Apoi am taiat bucatele jumatate de kilogram de unt la temperatura camerei pe care l-am amestecat cu 100 de grame de faina. i-am dat forma un dreptunghi.

Am intins primul aluat, l-am asezat ca un romb si i-am pus deasupra aluatul de unt.

Am inchis bine si am inceput sa intind cu sucitorul, dupa care am impaturit in 3 si am inceput sa intind ajutindu-ma cu faina, impaturesc si pun in frigider de vreo 3 ori (in frigider statea cel putin o juma' de ora).

Am taiat felii pe latime, le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am intors.

Le-am pus in tava si le-am uns cu ou presarind deasupra zahar.

La cuptor cu ele la 180°C, nu stiu cit timp a trecut pentru ca ma tot uitam la ele, le-am intors odata si pe partea cealalta si le-am mai uns.

Apoi le-am pus la racit asa ca sa se turteasca precum originalul.


Pofta buna!

Reteta Nastrine a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de produse de patiserie gasiti aici:

Cornulete cu rahat,

Cornulete (de post),

Cornulete bicolore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Reteta de pipote picante, cu paste
Bucataras.RO

Reteta de pipote picante, cu paste

Îmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și...

Reteta de pipote picante, cu paste
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!