Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa 15 min la cald sa creasca.
Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta.
Se lasa 15 min la cald sa creasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul.
Separat intr-un alt vas se face un munte de faina din toata cantitatea si se pun ingredientele (maiaua, galbenusurile batute, laptele, sare,esenta si mirodenii ).
Se adauga uleiul treptat si se framanta in jur de o ora, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa 1 h la crescut.
Se ia o tava mare si unsa putin cu ulei si se pune aluatul ( puneti pana la jumatatea grosimei ca sa aiba loc sa creasca). Daca e prea mult aluat ptr tava d. voastra folositi 2 tavi sau cate sunt necesare. Daca puneti prea mult aluat va va da pe afara ( patita de mine).
Dupa ce a-ti pus aluatul se adauga umplutura care se face amestecand ingredientele precizate mai sus la umplutura.Se ia alunatul din parti si se acopera cat se poate branza( daca dorinti continutul in mijloc, daca nu lasati deasupra) .
Se iau 2-3 galbenusuri si se bat intr-o cana si cu o pensulica dati pe deasupra aluatului (asta daca va hotarati sa fie branza la mijloc. Se preincalzeste cuptorulla 200 grade.
Se baga la cuptor si selasa cel putin o ora (intre timp va uitati la ea dar nu dschideti usa de la cuptor ca da inapoi- va puteti uita prin geam). Cand devine galbena maronie deasupra inseamna ca e gata. Ofta mare va doresc si sper ca am fost de folos ! Eu asta reteta depasca facsi iese nemaipomenit de buna.
Pofta buna!
Reteta Pasca cu branza a fost propusa de Rusu Alina 35353 pe forum culinar.ro
Alte retete de pasca gasiti aici:
Pasca poloneza,
Pasca cu smantana,
Pasca din aluat fraged
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii