Pasca cu ciocolata

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena. Ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 100g unt
  • 400g biscuiti de ovaz
  • Umplutura:
  • 500g crema de branza
  • 500g crema moscarpone
  • 175g zahar
  • 4 oua
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 2 lg zahar vanilat
  • 1 lg coaja rasa de lamaie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 150g stafide inmuiata in rom
  • Glazura:
  • 400g ciocolata alba de menaj
  • 1 ciocolata neagra de menaj

Mod de preparare

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a

obtine un pesmet fin.

Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena.

Ungeti cu unt o tava mai mare de chec.

Tapetati fundul tavii cu un strat din amestecul de unt si pesmet de biscuiti.

Foaia trebuie sa aiba grosimea egala peste tot. Puneti tava la frigider.

Umplutura:

Puneti intr-un castron crema de branza si zaharul. Amestecati ingredientele pana se dizolva zaharul, apoi adaugati pe rand ouale batute putin.

Amestecati bine compozitia dupa fiecare ou. La urma,

adaugati crema mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie. Turnati compozitia in tava scoasa din frigider. Se toarna mai intai putina compozitie, apoi asezati un strat de biscuiti peste aceasta, peste biscuiti turnati iar compozitie si iar biscuiti.

Nivelati prajitura si coaceti-o la foc potrivit. Stingeti focul si lasati pasca in cuptor inca 1 ora, cu usa cuptorului deschisa.

Scoateti prajitura din cuptor, rastumati-o pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.

Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit.
Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Pasca cu smantana

Pasca poloneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola