Pasca cu fructe

Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia d

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 1 cana cu lapte
  • 1 ou batut
  • 250g amestec fructe uscate
  • Decor:
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri sirop zahar sau miere

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia de pe foc.

Turnam totul in bolul cu faina si punem si oul batut. Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.

Lasam coca sa creasca 30 min intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu o folie de aluminiu.

Apoi se ia coca si se framanta bine pe pat de faina.

Se intinde o foaie (tip A3) pe care distribuim fructele uscate. Se ruleaza si mai framantam o data timp de 2-3 minute pana fructele sunt distribuite uniform.

Imparte coca in 12 forme rotunde si egale cat o chifla.

Intr-o tava incapatoare se pune foaie de copt pe care se aseaza cele 12 chifle de aluat si se acopera iar cu foaie de aluminiu. Se tin la loc calduros 30 min.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Pentru decor pregatim asa:

-punem 4 linguri de faina si adaugam 6 linguri de lapte. Amestecati pana obtineti un aluat nu foarte consistent. Pune-l intr-un cornet si decoreaza in forma de cruce pascutele.

Da-le la cuptorul incins si lasa-le timp de 15-20 min pana cand devin aurii.

Dupa ce le scoate-ti din cuptor pregati-ti siropul cu care sa ungeti pascutele.

Se pregateste astfel: intr-un bol mic se incalzeste mierea sau un sirop de zahar si se toarna peste pascutele calde.

Sunt niste pascute care vor deveni vedetele Sarbatorii Pascale daca le aveti pe masa.

Pofta buna!
Se pot taia pe mijloc si unge cu crema de vanilie sau ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa