Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia d
Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia de pe foc.
Turnam totul in bolul cu faina si punem si oul batut. Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.
Lasam coca sa creasca 30 min intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu o folie de aluminiu.
Apoi se ia coca si se framanta bine pe pat de faina.
Se intinde o foaie (tip A3) pe care distribuim fructele uscate. Se ruleaza si mai framantam o data timp de 2-3 minute pana fructele sunt distribuite uniform.
Imparte coca in 12 forme rotunde si egale cat o chifla.
Intr-o tava incapatoare se pune foaie de copt pe care se aseaza cele 12 chifle de aluat si se acopera iar cu foaie de aluminiu. Se tin la loc calduros 30 min.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pentru decor pregatim asa:
-punem 4 linguri de faina si adaugam 6 linguri de lapte. Amestecati pana obtineti un aluat nu foarte consistent. Pune-l intr-un cornet si decoreaza in forma de cruce pascutele.
Da-le la cuptorul incins si lasa-le timp de 15-20 min pana cand devin aurii.
Dupa ce le scoate-ti din cuptor pregati-ti siropul cu care sa ungeti pascutele.
Se pregateste astfel: intr-un bol mic se incalzeste mierea sau un sirop de zahar si se toarna peste pascutele calde.
Sunt niste pascute care vor deveni vedetele Sarbatorii Pascale daca le aveti pe masa.
Pofta buna!
Se pot taia pe mijloc si unge cu crema de vanilie sau ciocolata
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii