Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia d
Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia de pe foc.
Turnam totul in bolul cu faina si punem si oul batut. Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.
Lasam coca sa creasca 30 min intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu o folie de aluminiu.
Apoi se ia coca si se framanta bine pe pat de faina.
Se intinde o foaie (tip A3) pe care distribuim fructele uscate. Se ruleaza si mai framantam o data timp de 2-3 minute pana fructele sunt distribuite uniform.
Imparte coca in 12 forme rotunde si egale cat o chifla.
Intr-o tava incapatoare se pune foaie de copt pe care se aseaza cele 12 chifle de aluat si se acopera iar cu foaie de aluminiu. Se tin la loc calduros 30 min.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pentru decor pregatim asa:
-punem 4 linguri de faina si adaugam 6 linguri de lapte. Amestecati pana obtineti un aluat nu foarte consistent. Pune-l intr-un cornet si decoreaza in forma de cruce pascutele.
Da-le la cuptorul incins si lasa-le timp de 15-20 min pana cand devin aurii.
Dupa ce le scoate-ti din cuptor pregati-ti siropul cu care sa ungeti pascutele.
Se pregateste astfel: intr-un bol mic se incalzeste mierea sau un sirop de zahar si se toarna peste pascutele calde.
Sunt niste pascute care vor deveni vedetele Sarbatorii Pascale daca le aveti pe masa.
Pofta buna!
Se pot taia pe mijloc si unge cu crema de vanilie sau ciocolata
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii