Pasca din aluat fraged

Se freaca galbenusurile cu sarea, zaharul si se adauga toata faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu varful degetelor pana se obtine un al

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Pasca din aluat fraged

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g margarina
  • 400 g faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 100 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 8 oua
  • 4 linguri gris
  • 200 g stafide
  • 50 ml rom
  • 250 g crema mascarpone

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu sarea, zaharul si se adauga toata faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos. Se pune margarina moale, laptele si se framanta pana se omogenizeaza. Se aseaza aluatul intr-o forma cu diametrul de 25 cm unsa si tapetata, imbracand si peretii. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se omogenizeaza branza cu zaharul, grisul si crema mascarpone. Se adauga stafidele care au fost stropite cu rom, galbenusurile si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile incet, amestecandu-se cu o lingura de jos in sus. Se toarna crema in forma, se niveleaza si se introduce in cuptor pentru 50 de minute. Se lasa la racit pana cand se intareste branza.


Se pudreaza cu zahar si se serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci