Pasca traditionala cu ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat de pasca (preparat ca in reteta pentru pasca moldoveneasca)
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g alune (sau migdale
  • sau miez de nuca)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua, dizolvata in prealabil in doua linguri de apa calda, precum si esenta de rom. Separat, se bat spuma albusurile si apoi se adauga la compozitie. Se omogenizeaza si se umplu foile de pasca obtinute dupa modul aratat in reteta anterioara, apoi se orneaza cu alune (sau migdale, sau miez de nuca, dupa preferinte). Dupa ce s-a omogenizat, se adauga albusurile, batute spuma. Aluatul se imparte in doua sau in trei foi, intre ele intinzandu-se umplutura. Se orneaza cu miez de nuca taiat in jumatati si se asaza intr-o forma rotunda, unsa cu unt, care se tine la cuptor intre 45 de minute si o ora, la foc moderat.
Alte dulciuri retete recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Tort de ciocolata
1
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
3
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Parteneri
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Bucataras.RO

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Orez cu carne de curcan, la cuptor
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia