Pasca traditionala cu ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat de pasca (preparat ca in reteta pentru pasca moldoveneasca)
  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 50 g alune (sau migdale
  • sau miez de nuca)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe rand, zaharul vanilat, cacaua, dizolvata in prealabil in doua linguri de apa calda, precum si esenta de rom. Separat, se bat spuma albusurile si apoi se adauga la compozitie. Se omogenizeaza si se umplu foile de pasca obtinute dupa modul aratat in reteta anterioara, apoi se orneaza cu alune (sau migdale, sau miez de nuca, dupa preferinte). Dupa ce s-a omogenizat, se adauga albusurile, batute spuma. Aluatul se imparte in doua sau in trei foi, intre ele intinzandu-se umplutura. Se orneaza cu miez de nuca taiat in jumatati si se asaza intr-o forma rotunda, unsa cu unt, care se tine la cuptor intre 45 de minute si o ora, la foc moderat.
Alte dulciuri retete recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si rom
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si rom

Este un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.

Desert tort cu crema de ciocolata si rom
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa