Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi
Pregatesti aluatul asa:
inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.
Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.
Imparti aluatul in 2 bucati.
Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.
Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi
pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.
Pregatesti umplutura asa:
1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.
Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.
Asezi de branza peste aluatul din tava.
Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.
Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.
Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.
Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.
Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva
Crema de prajitura cu alune si frisca
Drob de miel
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii