Pasca umpluta cu branza de vaci

Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie:
  • 100 g margarina\unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 fiole de esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru final:
  • 1 ou pentru uns pasca
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatesti aluatul asa:

inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.

Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.

Imparti aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.

Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi

pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.

Pregatesti umplutura asa:

1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.

Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.

Asezi de branza peste aluatul din tava.

Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.

Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.

Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.

Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.

Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva

Crema de prajitura cu alune si frisca

Drob de miel

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide