Pasca umpluta cu branza de vaci

Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie:
  • 100 g margarina\unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 fiole de esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru final:
  • 1 ou pentru uns pasca
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatesti aluatul asa:

inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.

Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.

Imparti aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.

Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi

pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.

Pregatesti umplutura asa:

1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.

Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.

Asezi de branza peste aluatul din tava.

Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.

Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.

Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.

Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.

Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva

Crema de prajitura cu alune si frisca

Drob de miel

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftele de soia cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos