Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi
Pregatesti aluatul asa:
inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.
Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.
Imparti aluatul in 2 bucati.
Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.
Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi
pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.
Pregatesti umplutura asa:
1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.
Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.
Asezi de branza peste aluatul din tava.
Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.
Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.
Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.
Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.
Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva
Crema de prajitura cu alune si frisca
Drob de miel
Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii