Pateuri cu crema de vanilie

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina si esenta de vanilie. A

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 10 ml otet
  • 475 gr unt
  • 1 lingura de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci
  • 400 gr zahar
  • 3 I lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 5 oua
  • 100 gr stafide
  • 600 ml frisca

Mod de preparare

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina si esenta de vanilie. Aluatul se intinde intr-o foaie de jumatate de cm, se unge cu ou si se taie patrate. Acestea se pliaza in doua si se presara cu nucile macinate. Se coc, pana cand se rumenesc, apoi se lasa la racit. Se desfac si se umpluc cu crema de vanilie, amestecata cu stafide. Se orneaza fiecare pateu cu frisca si se presara cu zahar pudra.


Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori