Pernute cu miere si scortisoara

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa si se lasa 5-10 minute sa se activeze. Dupa ce drojdia a facut spuma, se adauga mierea, oul (cum am spus, eu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pernute cu miere si scortisoara

Ingrediente

  • 350-400 g de faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 1 ou
  • 80 ml de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa si se lasa 5-10 minute sa se activeze. Dupa ce drojdia a facut spuma, se adauga mierea, oul (cum am spus, eu am facut portie dubla si de aceea apar 2 oua), scortisoara si se omogenizeaza.

Se adauga laptele, uleiul si se adauga faina treptat pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-un bol, se pudreaza cu faina, se acopera cu un prosop sau cu folie alimentara si se lasa sa creasca la loc caldut timp de 1h - 1h1/2 sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie de aprox. 1/2 cm grosime si se taie patratele folosind un cutit ascutit sau instrumentul acela pentru taiat pizza.

Se acopera din nou cu un prosop si se mai lasa sa creasca 20-30 de min.

Cat cresc pernutele, se cerne intr-un bol sau pe o coala de hartie zahar pudra (nu stiu cat am folosit... cred ca am pus la inceput in jur de o ceasca si am mai adaugat pe masura ce se termina) si o lingurita de scortisoara.

Dupa ce au trecut cele 20-30 de minute, pernutele se arunca in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Imediat cum se scot din ulei se dau prin zaharul pudra amestecat cu scortisoara, avand grija sa le imbracam pe toate partile.

La copt ele vor creste ca nebunele...Gata!!!
Pofta buna!

Reteta Pernute cu miere si scortisoara a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro

Alte retete cu miere gasiti aici:

Prajitura cu miere,

Gogosi cu susan si miere,

Prajitura cu miere si caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!