Drojdia se pune la inmuiat in putina apa si se lasa 5-10 minute sa se activeze. Dupa ce drojdia a facut spuma, se adauga mierea, oul (cum am spus, eu
Drojdia se pune la inmuiat in putina apa si se lasa 5-10 minute sa se activeze. Dupa ce drojdia a facut spuma, se adauga mierea, oul (cum am spus, eu am facut portie dubla si de aceea apar 2 oua), scortisoara si se omogenizeaza.
Se adauga laptele, uleiul si se adauga faina treptat pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-un bol, se pudreaza cu faina, se acopera cu un prosop sau cu folie alimentara si se lasa sa creasca la loc caldut timp de 1h - 1h1/2 sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, se intinde o foaie de aprox. 1/2 cm grosime si se taie patratele folosind un cutit ascutit sau instrumentul acela pentru taiat pizza.
Se acopera din nou cu un prosop si se mai lasa sa creasca 20-30 de min.
Cat cresc pernutele, se cerne intr-un bol sau pe o coala de hartie zahar pudra (nu stiu cat am folosit... cred ca am pus la inceput in jur de o ceasca si am mai adaugat pe masura ce se termina) si o lingurita de scortisoara.
Dupa ce au trecut cele 20-30 de minute, pernutele se arunca in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Imediat cum se scot din ulei se dau prin zaharul pudra amestecat cu scortisoara, avand grija sa le imbracam pe toate partile.
La copt ele vor creste ca nebunele...Gata!!!
Pofta buna!
Reteta Pernute cu miere si scortisoara a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Alte retete cu miere gasiti aici:
Prajitura cu miere,
Gogosi cu susan si miere,
Prajitura cu miere si caise
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii