Pentru placinta cu branza aveti nevoie de branza de vaci, oua, foi de placinta, zahar, esente de vanilie si rom, stafide si margarina.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga esentele de rom si vanilie, stafidele si branza. Se amesteca bine totul, apoi se unge o tava cu margarina, se pun doua straturi de foi de placinta, unse in prealabil cu ulei si se adauga umplutura. Se pun din nou 2 straturi de foi de placinta, umplutura si apoi ultimele doua foi de placinta. Aceastea din urma se ung cu ulei amestecat cu galbenus. Se introduce placinta la cuptor si se lasa la copt 45 de minute.
Se serevste calda sau rece.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Prajitura cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii