Pentru placinta cu branza aveti nevoie de branza de vaci, oua, foi de placinta, zahar, esente de vanilie si rom, stafide si margarina.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga esentele de rom si vanilie, stafidele si branza. Se amesteca bine totul, apoi se unge o tava cu margarina, se pun doua straturi de foi de placinta, unse in prealabil cu ulei si se adauga umplutura. Se pun din nou 2 straturi de foi de placinta, umplutura si apoi ultimele doua foi de placinta. Aceastea din urma se ung cu ulei amestecat cu galbenus. Se introduce placinta la cuptor si se lasa la copt 45 de minute.
Se serevste calda sau rece.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii