Placinta cu branza si stafide

Untul topit se freaca spuma zece minute. Se adauga apoi smantana si zaharul si se freaca in continuare. Se pun galbenusurile pe rand, apoi se incorpor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura de zahar
  • 600 gr faina
  • 3 oua
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 100 gr branza telemea
  • 4 oua
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahar tos
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Untul topit se freaca spuma zece minute. Se adauga apoi smantana si zaharul si se freaca in continuare. Se pun galbenusurile pe rand, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, putina coaja rasa de lamaie, un praf de sare si faina. Aluatul format se lasa la rece. Separat se pregateste umplutura. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua rasa, se adauga peste amestec coaja rasa de lamaie sau de portocala, se pun ouale si stafidele, care au stat in prealabil in putin rom. Se lasa amestecul la rece jumatate de ora, dupa care se scoat si se adauga zaharul. Aluatul se imparte in doua parti egale. Prima foaie intinsa se intinde in tava de placinta, tapetata cu unt si faina. Se pune umplutura si se intinde cealalta foaie de aluat. Tava se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la copt.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

Alte retete culinare:

Cozonac moldovenesc

Placinta de dovleac

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide