Untul topit se freaca spuma zece minute. Se adauga apoi smantana si zaharul si se freaca in continuare. Se pun galbenusurile pe rand, apoi se incorpor
Untul topit se freaca spuma zece minute. Se adauga apoi smantana si zaharul si se freaca in continuare. Se pun galbenusurile pe rand, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, putina coaja rasa de lamaie, un praf de sare si faina. Aluatul format se lasa la rece. Separat se pregateste umplutura. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua rasa, se adauga peste amestec coaja rasa de lamaie sau de portocala, se pun ouale si stafidele, care au stat in prealabil in putin rom. Se lasa amestecul la rece jumatate de ora, dupa care se scoat si se adauga zaharul. Aluatul se imparte in doua parti egale. Prima foaie intinsa se intinde in tava de placinta, tapetata cu unt si faina. Se pune umplutura si se intinde cealalta foaie de aluat. Tava se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la copt.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Alte retete culinare:
Cozonac moldovenesc
Placinta de dovleac
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii