Placinta cu ceapa si cascaval este o reteta care poate fi servita ca aperitiv. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, praz, morcov.
Placinta cu ceapa si cascaval pe cat de dificila ti se pare la inceput pe atat este de apetisanta. Punem ingredientele pentru aluatul placintei intr-un bol si le mixam, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Il punem la "crescut" 30 de min.
Ne apucam de compozitia pentru placinta: taiem rondele prazul, morcovul felii, ardeiul cuburi iar brocoli se opareste 3 minute si se scurge apoi de apa. Punem la calit legumele in unt si dupa ce s-au racit se da gust cu sare, piper masline taiate felii. Amestecam totul cu smantana.
Intindem 3/4 din aluat in foaie si tapetam cu ea interiorul unei tavi rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. Peste punem cascavaul ras apoi legumele pregatite anterior. Acoperim cu alta foaie subtire si intepam aluatul inainte de a baga placinta la cuptor. Tinem la cuptor 40-50 de minute.
Alte placinte recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii