Placinta cu ceapa si cascaval

Placinta cu ceapa si cascaval este o reteta care poate fi servita ca aperitiv. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, praz, morcov.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 brocoli
  • masline
  • 150 g cascaval
  • 1 lg unt
  • 2 lg smantana
  • sare
  • piper
  • 1 praf nucsoara

Mod de preparare

Placinta cu ceapa si cascaval pe cat de dificila ti se pare la inceput pe atat este de apetisanta. Punem ingredientele pentru aluatul placintei intr-un  bol si le mixam, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Il punem la "crescut" 30 de min.

Ne apucam de compozitia pentru placinta: taiem rondele prazul, morcovul felii, ardeiul cuburi iar brocoli se opareste 3 minute si se scurge apoi de apa. Punem la calit legumele in unt si dupa ce s-au racit se da gust cu sare, piper masline taiate felii. Amestecam totul cu smantana.

Intindem 3/4 din aluat in foaie si tapetam cu ea interiorul unei tavi rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. Peste punem cascavaul ras apoi legumele pregatite anterior. Acoperim cu alta foaie subtire si intepam aluatul inainte de a baga placinta la cuptor. Tinem la cuptor 40-50 de minute.


Alte placinte recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc