Placinta cu dovleac

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac. 2

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1.5 kg umplutura dovleac
  • 1pahar mare de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • foi aluat

Mod de preparare

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac.

2. Am pus totul intr-o cratita mai larga, de teflon, pe foc, si am pus 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul.

3. Intre timp, am pregatit aluatul, foile ( reteta de foi a lui Carmen gasiti aici ).

4. Dupa ce s-a inmuiat dovleacul pe foc, il punem sa se scurga de zeama , apoi il punem peste foaie, il nivelam, il pieptanam , sa fie acelasi nivel in tava.

5. Am bagat placinta la 175 de grade pt maxim 30 min. Dupa ce-am scos-o din cuptor, am taiat-o , am pudrat-o.

Concluzie: e nemaipomenita, e delicioasa!
Pofta buna!

Reteta Placinta cu dovleac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alta reteta cu dovleac gasiti aici: Prajitura cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci