Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framant
Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framanta din nou cu restul de margarina si se lasa din nou la rece timp de o ora. Separat, se amesteca, pentru umplutura, dovleacul ras, cu zaharul, pe foc mic. Se raceste apoi, se adauga scortisoara si un ou crud. Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua, dupa care se intind foi groase de 1 cm. Prima foaie se asaza pe fundul unei tavi, se intinde peste ea umplutura de dovleac si se acopera cu foaia ramasa. Placinta se pune in cuptorul fierbinte si se lasa la copt, la foc mediu, 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Alte retete:
Placinta cu mere
Saratele
Vinete impanate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii