Placinta cu dovleac

Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 1 cana de smantana
  • sare
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovleac
  • 4 linguri de zahar
  • 1 ou
  • scortisoara pisata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framanta din nou cu restul de margarina si se lasa din nou la rece timp de o ora. Separat, se amesteca, pentru umplutura, dovleacul ras, cu zaharul, pe foc mic. Se raceste apoi, se adauga scortisoara si un ou crud. Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua, dupa care se intind foi groase de 1 cm. Prima foaie se asaza pe fundul unei tavi, se intinde peste ea umplutura de dovleac si se acopera cu foaia ramasa. Placinta se pune in cuptorul fierbinte si se lasa la copt, la foc mediu, 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

Alte retete:

Placinta cu mere

Saratele

Vinete impanate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc