Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framant
Faina se amesteca impreuna cu sarea, smantan, doua oua si jumatate dinc antitatea de margarina moale. Aluatul obtinut se tine la rece, apoi se framanta din nou cu restul de margarina si se lasa din nou la rece timp de o ora. Separat, se amesteca, pentru umplutura, dovleacul ras, cu zaharul, pe foc mic. Se raceste apoi, se adauga scortisoara si un ou crud. Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua, dupa care se intind foi groase de 1 cm. Prima foaie se asaza pe fundul unei tavi, se intinde peste ea umplutura de dovleac si se acopera cu foaia ramasa. Placinta se pune in cuptorul fierbinte si se lasa la copt, la foc mediu, 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Alte retete:
Placinta cu mere
Saratele
Vinete impanate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii