Placinta cu gris si fructe din dulceata

Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gris
  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar tos
  • 1-2 pachetele de zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • fructe din dulceata

Mod de preparare

Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se fierbe laptele, apoi se toarna grisul treptat. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si ouale, unul cate unul. Se amesteca coaja rasa de portocala, fructele din dulceata, confiate sau maruntite si se pun peste foaia intinsa. Se adauga cea de-a doua foaie de aluat si apoi se taie placinta crude. Se introduce apoi in cuptor si se lasa la copt.


Se poate servi cu sirop de fructe sau de zahar ars.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Fursecuri de Craciun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori