Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se framanta aluatul. Se tine ap
Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se framanta aluatul. Se tine apoi la rece, iar intre timp se pregateste umplutura. Se dau pe razatoare opt mere mari, acrisoare, apoi se pun pe foc mic si se lasa la inmuiat. Se iau de pe foc si se amesteca cu doua linguri de magiun de prune si zece nuci maruntite. Aluatul se imparte in doua si se pune prima foaie de aluat intr-o tava de placinta. Se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie ramasa. Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la rumenit. S
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Alte retete:
Turta dulce
Placinta de dovleac
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii