Placinta cu mere este o reteta de post delicioasa pentru care aveti nevoie de foi de placinta, scortisoara,margarina si ulei.
Merele se curata, se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu margarina. Se lasa la racit
Taiem foile dupa marimea tavii (eu am avut 33/23). Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au ramas dupa ce am decupat).Se unge fiecare foaie cu ulei/unt topit si se pun in tava unsa cu ulei, se continua cu un strat de mere, 4 foi unse cu ulei, mere, 4 foi unse, mere, foi unse si se da la cuptor, pana se rumeneste. Cat este calda se toarna peste placinta cu mere un sirop din 100 ml apa, 2 linguri zahar si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se proportioneaza. Placinta cu mere se serveste cu zahar pudra deasupra.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineReteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii