Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua foi subtiri. Se asaza p
Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua foi subtiri. Se asaza prima foaie intr-o tava tapetata si se asaza merele rase. Se presara cu zahar, scortisoara, apoi se adauga nucile bucatele si se acopera cu a doua foaie de placinta, care se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se unge cu albus batut si se orneaza cu bomboane colorate. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete culinare:
Aluat pentru clatite Prajitura cu gem Placinta cu dovleac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDin categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii