dPlacinta cu visine si pesmet
doua foi. Untul inmuiat, la tempe- e adauga treptat laptele rece si cele nilas Laptele se amesteca cu cele doua oua, se incorporeaza faina, se adauga zaharul vanilat si se framanta aluatul. Cand este gata, se imparte in doua parti egale si se intind foi potrivit de groase. Se unge o tava cu unt sau cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se asaza prima foaie in tava, se presara pesmetul, se acopera cu visinele (fara samburi) si se presara restul de zahar si zaharul vanilat. Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se introduce la cuptor, timp de 30-40 de minute. Se taie cand s-a racit si se pudreaza cu zahar praf. Se poate servi cu inghetata de vanilie.
Alte reteta placinta recomandate Placinta cu mere Placinta cu capsuni Tarta cu fructe
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii