Placinta dulce cu dovleac contine aluat de foietaj, zahar scortisoara, nucsoara, frisca, oua si pulpa de dovleac.
Placinta dulce cu dovleac se prepara astfel: pentru umplutura se amesteca zaharul cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara. Se bat ouale, se adauga frisca, piureul de dovleac, zaharul, scortisoara si se amesteca bine. Aluatul de foietaj se intinde intr-o tava unsa si tapetata. Se asaza umplutura , apoi se introduce placinta la cuptor pentru 40-45 de minute. Se lasa apoi la racit. Se presara cu zaharu si nucile tocate, apoi se decoreaza fiecare felie de placinta cu frisca.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii