Placinta dulce cu dovleac contine aluat de foietaj, zahar scortisoara, nucsoara, frisca, oua si pulpa de dovleac.
Placinta dulce cu dovleac se prepara astfel: pentru umplutura se amesteca zaharul cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara. Se bat ouale, se adauga frisca, piureul de dovleac, zaharul, scortisoara si se amesteca bine. Aluatul de foietaj se intinde intr-o tava unsa si tapetata. Se asaza umplutura , apoi se introduce placinta la cuptor pentru 40-45 de minute. Se lasa apoi la racit. Se presara cu zaharu si nucile tocate, apoi se decoreaza fiecare felie de placinta cu frisca.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii