Placinta cu mere va fi intotdeauna un desert elegant. Pentru a realiza aceasta reteta de placinta cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, foaie de strudel, unt, zahar.
Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea de zarzavat sau se taie feliute foarte subtiri si se pun la fiert cu 2—3 linguri de apa, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand merele s-au muiat, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba incet pana cand devine ca o pasta. Se dau la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit bine, se adauga scortisoara.
Din foaia de strudel intinsa se taie bucati de marimea tavii de copt. In tava de copt unsa cu unt se asaza 6—7 foi taiate. Fiecare foaie trebuie unsa cu unt. Se astern apoi merele, potrivind cu furculita ca stratul sa fie uniform de gros. Deasupra lui se mai asaza inca 6—7 foi unse fiecare cu unt. Se da la cuptor pana se coaca rumen.
Dupa ce s-a copt placinta cu mere se taie patrate si se presara cu zahar pudra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii