Placinta poale-n brau

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de placinta sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, branza de vaca, lapte, drojdie de bere, oua, untura, ulei, zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 ceasca lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • branza de vaca (cantitatea dupa do­rinta)
  • ou pentru uns aluatul
  • faina pentru forma.

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana ce devine lichida, se adauga doua linguri de lapte caldut, putina faina si se amesteca bine cu lingura. Se lasa acoperit la loc caldut. Cand a cres­cut putin, se adauga ouale batute cu laptele, uleiul si untura, toate acestea caldute. Se pune sare si se framanta cu faina pana ce aluatul se dezlipeste de pe mana si de pe vas. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald.

Cand aluatul a crescut, se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie patrate nu prea mari, se aseaza la mijloc umplutura de branza si se aduc colturile peste branza in forma de plic, lipindu-se bine ca sa nu iasa umplutura. Se presara cu faina tava de copt si se asaza plicurile la distanta de 3-4 cm unul de altul. Se lasa sa mai creasca in tava 15-20 min, se ung cu ou si se coc.


Se servesc caldute.

Alte retete recomandate:

Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni

Placinta cu gris si fructe din dulceata

Placinta cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci