Placinta umpluta cu mac

Placinta cu mac este un desert traditional care se poate servi si cu o cupa de inghetata. Ingredientele necesare sunt: faina, mac, praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • aprox. 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g margarina la temperatura camerei
  • 1 pachet praf de copt
  • 77-100 ml lapte
  •  
  • Pentru crema
  • 200 g mac
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar

Mod de preparare

Placinta umpluta cu mac este o reteta complexa, care merita tot timpul ca sa o pregatesti. Prima data se face aluatul asa: framantam un aluat de placinta din toate ingredientele pentru aluat. Din el intindem 2 foi.

Acum ne ocupam de crema:

Intr-un castron punem macul, zaharul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si laptele. Batem spuma albusurile si le adaugam peste crema. Nu uita ca trebuie sa amesteci de jos in sus. Intr-o tava punem hartie de copt. Peste ea punem o foaie de aluat si peste ea crema. Terminam cu cealalta foaie. Dam la cuptor pana se aureste usor deasupra.


Servim cu zahar pudra.

Alte placinte recomandate:

Placinta cu mere

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori