Combinatia de branza cu mac este delicioasa.
Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.
Umplutura de mac:
Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul, scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam. Umplutura de branza: intr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.
Faramituri:
Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam. Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale. Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii