Placinte cu branza si mac

Combinatia de branza cu mac este delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza si mac

Ingrediente

  • Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 5 linguri zahar coaja de lamaie 2 galbenusuri 2 oua 100 g unt 100 ml lapte 1 praf de sare Umplutura cu branza 300 g branza de vaci 2 oua coaja de lamaie 1 zahar vanilat 5 linguri zahar 1 lingura faina Umplutura
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • Umplutura

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.


Umplutura de mac:

Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul, scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam. Umplutura de branza: intr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.


Faramituri:

Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam. Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale. Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide