Placinte cu gem de corcoduse

Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri. Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu gem de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 2 lg zahar
  • coaja de lamaie
  • apa
  • sare
  • Pentru umplutura gem de corcoduse

Mod de preparare

Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri.

Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina si se lasa la dospit 15 minute. Se framnata apoi aluatul: se pune faina in castron, se adauga coaja rasa de laamie, maiaua si apa calda pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 1 ora apoi se intind bucati de aluat si se pune cate o lingura de gem de corcoduse. Se lipesc placintele pe margini ca sa nu iasa gemul si se coc in ulei incins. Dupa ce s-au copt se lasa pe un servetel de hartie ca sa se ia din grasime.


Placinta cu gem este foarte buna atat calda cat si rece. Se poate reincalzi la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Supa crema de sparanghel
3
Supe de legume

Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel este o supa delicioasa pentru cei aventurosi.

Supa crema de sparanghel
Gogosari cu conopida si struguri
4
Muraturi combinate

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Scotch eggs merg de minune alaturi de diverse sosuri sau muraturi si pot fi servite atat calde cat si reci.

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc