Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri. Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina.
Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri.
Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina si se lasa la dospit 15 minute. Se framnata apoi aluatul: se pune faina in castron, se adauga coaja rasa de laamie, maiaua si apa calda pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 1 ora apoi se intind bucati de aluat si se pune cate o lingura de gem de corcoduse. Se lipesc placintele pe margini ca sa nu iasa gemul si se coc in ulei incins. Dupa ce s-au copt se lasa pe un servetel de hartie ca sa se ia din grasime.
Placinta cu gem este foarte buna atat calda cat si rece. Se poate reincalzi la microunde.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaSe curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se...
Cartofi scazuti cu usturoiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii