Plicuri cu marmelada

Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Plicuri cu marmelada

Ingrediente

  • ALUAT :
  • 150 g branza dulce
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 80 g zahar tos
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 300 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA :
  • marmelada de caise
  • DECORARE :
  • 1 ou batut
  • 2 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 g migdale feliate

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in primul amestec.

Se framanta putin pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai puteti adauga putin lapte .

Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada.

Pe margini fiecare patrat se unge cu ou batut .

Se pliaza patratele formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat marmelada sa nu curga.

Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu ou batut.

Scortisoara se amesteca cu cele 2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri.

Deasupra se pun migdalele feliate.

Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .


Pofta buna!

Reteta Plicuri cu marmelada a fost propusa de menara pe forum culinar.ro

Alte retete similare gasiti aici:

Cornuri de brutar,

Cornuri cu ciocolata in straturi,

Cornuri cu crema delicioasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide