Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporea
Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in primul amestec.
Se framanta putin pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai puteti adauga putin lapte .
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina.
Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada.
Pe margini fiecare patrat se unge cu ou batut .
Se pliaza patratele formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat marmelada sa nu curga.
Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu ou batut.
Scortisoara se amesteca cu cele 2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri.
Deasupra se pun migdalele feliate.
Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .
Pofta buna!
Reteta Plicuri cu marmelada a fost propusa de menara pe forum culinar.ro
Alte retete similare gasiti aici:
Cornuri de brutar,
Cornuri cu ciocolata in straturi,
Cornuri cu crema delicioasa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii