- in centru' fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar,
- in centru' fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, faina, untul moale (eu l-am topit un pic la MO);
- se baga lingura de lemn, se invarte-n castron si pe stanga si pe dreapta. La mine s-a legat super, n-a mai fost nevoie de faina sau lapte;
- se-nfaineaza mainile foarte putin, se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se-acopera bine cu folie si se lasa 50 min. la loc ferit de curent;
-cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura. Radem merele (eu le-am ras cu tot cu coaja), si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul;
- se calesc, cand sant gata se stinge focul, se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit;
-dupa 50 de min aluatul se scoate pe masa-nfainata si fara sa se mai framante, se-mparte-n 8 bucati egale;
- se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere in centru;
- se aduna colturile, se lipesc usor prin presare;
- se procedeaza la fel si cu celelalte, toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- se mai lasa-n tava cam 30 min si-apoi se baga la cuptor la 180 grade, apoi se baga la cuptor pt. 15 min. ( se fac f. repede);
- le-am dat cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Pufoase cu mere a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si martipan,
Strudel cu mere,
Spirale cu mere
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii