- in centru' fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar,
- in centru' fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, faina, untul moale (eu l-am topit un pic la MO);
- se baga lingura de lemn, se invarte-n castron si pe stanga si pe dreapta. La mine s-a legat super, n-a mai fost nevoie de faina sau lapte;
- se-nfaineaza mainile foarte putin, se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se-acopera bine cu folie si se lasa 50 min. la loc ferit de curent;
-cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura. Radem merele (eu le-am ras cu tot cu coaja), si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul;
- se calesc, cand sant gata se stinge focul, se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit;
-dupa 50 de min aluatul se scoate pe masa-nfainata si fara sa se mai framante, se-mparte-n 8 bucati egale;
- se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere in centru;
- se aduna colturile, se lipesc usor prin presare;
- se procedeaza la fel si cu celelalte, toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- se mai lasa-n tava cam 30 min si-apoi se baga la cuptor la 180 grade, apoi se baga la cuptor pt. 15 min. ( se fac f. repede);
- le-am dat cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Pufoase cu mere a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si martipan,
Strudel cu mere,
Spirale cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii